10 beste epilators (12 vergeleken) | Reoverview.nl (2024)

Welke epilator is de beste?

10 beste epilators (12 vergeleken) | Reoverview.nl (1)

Over het algemeen is de beste epilator de Braun Silk-Épil 9 9-880 SensoSmart, die € 108 kost. Deze epilator behaalt een score van 92 punten op 100 en een oordeel van “Goed“.

De op één na beste epilator is de Braun Silk-Épil 9 Flex 9030 3D, die € 152 kost. Deze epilator scoort 90 punten op 100.

U moet zich ervan bewust zijn dat de beste epilator voor u afhangt van uw behoeften. Er zijn veel goede epilators op de markt die verschillende behoeften bedienen en in verschillende prijsklassen verkrijgbaar zijn.

U vindt alle beste epilators in onze ranglijst.

Koopgids

Epilators werken door haar vanaf de wortel te verwijderen, waardoor uw huid wekenlang glad blijft. In deze gids leiden we u door de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een epilator.

Met snoer of draadloos

Moet u een epilator met snoer of een draadloze epilator kiezen? Hier bespreken we de belangrijkste punten voor de twee types:

Draadloze epilators

Werking: Draadloze epilators worden aangedreven door oplaadbare batterijen en hebben geen snoer nodig tijdens gebruik.

Voordelen:

  • Portabiliteit: Draadloze modellen bieden meer mobiliteit en flexibiliteit omdat ze niet aan een stopcontact zijn gebonden. U kunt ze overal gebruiken zonder beperkt te zijn tot een specifieke locatie.
  • Douchevriendelijk: Veel draadloze epilators zijn ontworpen voor gebruik onder de douche of in bad voor extra comfort.
  • Reisvriendelijk: Ze zijn handig voor op reis omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een stopcontact.

Overwegingen:

  • Batterijduur: U moet de batterijduur in de gaten houden en de epilator periodiek opladen, wat uw verzorgingssessie kan onderbreken.
  • Oplaadtijd: Sommige modellen hebben mogelijk enkele uren nodig om volledig op te laden, dus plan dienovereenkomstig.

Epilators met snoer

Werking: Epilators met snoer moeten tijdens gebruik op een stopcontact worden aangesloten.

Voordelen:

  • Continue stroomvoorziening: Omdat ze zijn aangesloten, bieden epilators met snoer een constante en ononderbroken stroomvoorziening, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de batterijduur.
  • Sterkere prestaties: Modellen met snoer hebben vaak krachtigere motoren, waardoor ze geschikt zijn voor grover haar en snellere haarverwijdering.
  • Geen batterijvervanging: U hoeft geen batterijen te vervangen of op te laden, wat op de lange termijn geld kan besparen.
  • Goedkoper: Epilators met snoer zijn meestal goedkoper dan draadloze epilators.

Overwegingen:

  • Beperkte mobiliteit: Het snoer beperkt uw beweging, waardoor het minder handig is, vooral bij gebruik van de epilator in een badkamer.

Natte of droge epilatie

Moet u een epilator voor natte epilatie of een epilator voor droge epilatie kiezen? Hier gaan we in op de voordelen en nadelen van de twee types.

Epilators voor natte epilatie

Werking: Epilators voor natte epilatie zijn ontworpen om te worden gebruikt in een vochtige omgeving, zoals de douche of het bad. Ze zijn vaak volledig waterdicht.

Voordelen:

  • Minder ongemak: Het warme water kan de huid en haarzakjes helpen ontspannen, waardoor de epilatie minder pijnlijk wordt.
  • Zachter haar: Nat haar is over het algemeen zachter en gemakkelijker te verwijderen dan droog haar.
  • Gemak: U kunt epileren combineren met uw reguliere doucheroutine, wat tijd bespaart.
  • Veelzijdigheid: Veel epilators die geschikt zijn voor natte epilatie kunnen ook droog epileren.

Overwegingen:

  • Onderhoud: Epilators voor natte epilatie moeten mogelijk vaker worden gereinigd en gedroogd om schimmel en bacteriën te voorkomen.
  • Prijs: Epilators voor natte epilatie zijn over het algemeen duurder.

Epilators voor droge epilatie

Werking: Epilators voor droge epilatie zijn bedoeld voor gebruik op droge huid. Ze zijn niet ontworpen voor vochtige omgevingen.

Voordelen:

  • Precisie: Epilators voor droge epilatie bieden meer nauwkeurige controle over het proces.
  • Prijs: Epilators voor droge epilatie zijn over het algemeen goedkoper.

Overwegingen:

  • Mogelijk meer ongemak: Epileren op droge huid kan pijnlijker zijn, vooral voor mensen met een gevoelige huid.

Aantal pincetten

Epilators worden geleverd met verschillende aantallen pincetten. Modellen met meer pincetten kunnen haar sneller verwijderen, maar kunnen pijnlijker zijn, terwijl modellen met minder pincetten langer kunnen duren, maar minder pijnlijk kunnen zijn.

Snelheidsinstellingen

Zoek naar een epilator met meerdere snelheidsinstellingen. Lagere snelheden zijn geschikt voor gevoelige gebieden, terwijl hogere snelheden effectiever zijn voor grover haar.

Accessoires

Veel epilators worden geleverd met verschillende accessoires. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Epilatiekop voor het gezicht: Een kleinere epilatiekop ontworpen voor gebruik op het gezicht, met name gevoelige gebieden zoals de bovenlip of wenkbrauwen.
  • Massagekop: Sommige epilators bevatten een massagebijlage die kan helpen om ongemak tijdens het epileren te verminderen door zachtjes de huid te stimuleren.
  • Efficiëntiekap: Een bijlage ontworpen om het epilatieproces te versnellen door een groter gebied tegelijk te bedekken.
  • Exfoliërende borstel: Deze bijlage helpt de huid te exfoliëren voor het epileren, wat de kans op ingegroeide haren kan verminderen.
  • Gevoelige zone kap: Een gespecialiseerde kap voor gebruik op gevoelige gebieden zoals de bikinilijn of oksels, voor een zachtere epilatie-ervaring.
  • Huidcontactkap: Een bijlage die zorgt voor maximaal huidcontact voor efficiënte haarverwijdering.
  • Scheerkop: Sommige epilators worden geleverd met een scheeropzetstuk, waarmee u snel haar kunt trimmen of scheren voordat u gaat epileren.

Onderhoud

Controleer of de epilator gemakkelijk te reinigen is. Sommige modellen zijn volledig wasbaar, wat het reinigen veel eenvoudiger maakt.

Batterijduur

Voor draadloze epilators is de batterijduur cruciaal. Kies voor modellen met een langere batterijduur als u ze langdurig wilt gebruiken.

Prijs

Epilatorprijzen variëren sterk. Stel een budget in en vergelijk modellen binnen uw prijsklasse, maar houd er rekening mee dat een epilator van hogere kwaliteit mogelijk betere resultaten biedt en langer meegaat.

De goedkoopste epilator in onze vergelijking is de Braun Silk-épil 3 3-270 met een prijs van € 45, terwijl de Braun Silk-Épil 9 Flex 9030 3D de duurste is, met een prijs van € 152.

Deze grafiek laat zien hoe de prijs is verdeeld over de epilators:

Bijgewerkt op 14 april 2024

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijk model, kunt u een van de volgende epilators bekijken, die de 5 goedkoopste zijn:

Epilator Prijs

Braun Silk-épil 3 3-270

€ 45

Remington EP7500

€ 52

Panasonic ES-EL2A

€ 63

Braun Silk-Épil 5-610

€ 64

Braun Silk-Épil 1 1170

€ 67

Bijgewerkt op 14 april 2024 | Bekijk de volledige lijst

Andere overwegingen

  • Ingebouwde verlichting: Veel epilators zijn uitgerust met ingebouwde verlichting die de zichtbaarheid, precisie en veiligheid verbetert.
10 beste epilators (12 vergeleken) | Reoverview.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 5857

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.